Παπαδημητρίου Βασιλική

Ψυχολόγος Μ.Sc. Ιατρικής

Υπαρξιακή-Συστημική

Ψυχοθεραπεία

frankl3.png
Image Caption
Image Caption
Image Caption

Βιογραφικό

Η Παπαδημητρίου Βασιλική γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στη Λάρισα. Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας και από το 2005 είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (2336/8-4-2005).

Από το 2007 και έπειτα που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην Διεθνή Ιατρική & Διαχείριση Κρίσεων Υγείας. 

Έχει εξειδικευτεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία και την Θεραπεία Οικογένειας στο εκπαιδευτικό ινστιτούτο ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ, όπου και διεξήγαγε την προσωπική της θεραπεία (θεραπεία ομαδικού τύπου με βάση την υπαρξιακή-συστημική προσέγγιση). Επιπλέον, εχει εξειδικευτεί στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά και ελληνική νοηματική γλώσσα και κατέχει ECDL για χρήση η/υ. Είναι πιστοποιημένη στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (BasicLifeSupport, BLS) και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AutomatedExternalDefibrillator, AED) από το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, όπως το MMPI-2 από την Ison Psychometrica.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, όπως ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ στο Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, "ΨΥΧΟ-ΠΑΙΔΙΑ" στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στο ΤΕΙ Λάρισας, ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ στο Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΞΑΡΤΗΣΗ από το 18ΑΝΩ, κύκλους σεμιναρίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΜΚΟ ΒΑΒΕΛ με θεματική τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό κα.

Έχει εργαστεί κλινικά ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία, Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης (Φυλάκιο Έβρου, Βορειοανατολική Αττική, Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, στο 3οΨυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Πολιτισμού Λάρισας, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ στον Αμπελώνα Λάρισας και στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ στη Γιάννουλη Λάρισας. Ακόμη, έχει εργαστεί σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στην περιοχή της Αττικής αναλαμβάνοντας τη συμβουλευτική γονέων, ενώ έχει διδάξει ως ψυχολόγος-εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθηνών. Από το 2011 διατηρεί γραφείο στην περιοχή των Σεπολίων εργαζόμενη με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά πάντα με βάση την Υπαρξιακή-Συστημική προσέγγιση.

Από το 2010 αρθρογραφεί σε πολλαπλούς ιστότοπους, εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ), διεξάγει η ίδια σεμινάρια σε συνεργασία με παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλες ειδικότητες.

Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών.